duminică, 18 septembrie 2011

Cum să-ți protejezi conturile de atacurile hackerilor

Cele mai frecvente cazuri de furturi de date și spargerii de conturi sunt datorate inconștienței și nepăsării, anumitor utilizatori. Cu părere de rău spun ca cei mai mulți dintre utilizatori de internet în special cei care au conturi Yahoo, Facebook, Twitter etc. nu dau importanță atât de mare la setarea parolei pentru contul respectiv. De exemplu aceștia își folosesc ca și date de logare in special la setarea parolei: numele, data nașterii sau cuvinte ce le pot reține ușor. Dacă și tu te numeri printre aceștia află ca ești în pericolul de ați pierde contul, de-aceia ar fi bine să citești întregul articol de azi.

Sfatul meu de început ar fi să ai câte o parolă pentru fiecare cont pe care îl deții, dar și să schimbi parola prezentă cu una ce folosește cel puțin câte două din toate caracterele dintr-o tastatură, precum litere cifre chiar și semne de punctuație. Astfel parola ta devine mai solidă. De-asemenea va fi necesară și prelungirea acesteia la minim 8 caractere, cea ce o va face destul de rezistentă în fața anumitor programe, ce îți pot descifra parola. Dar mai ales în fața celor ce stau în aproprierea PC-ului,  atunci când te loghezi pe contul respectiv. Pe internet poți găsi numeroase programe online sau downloadabile, ce iți pot confecționa parole. Un mic program ce iți poate face câteva parole, îl poți downloada chiar aici: 
De asemenea un alt sfat de-al meu ar fi acela ca la o lună de zile acea parolă să fie schimbată în totalitate, astfel cei ce vor deține parola anterioară să nu-ți mai poată accesa contul.

Chiar dacă vei schimba parola din una slaba în una mult mai rezistentă, nu te scapă în totalitate de atacuri de pe internet. Un alt lucru de care ar trebui să fi conștient este acela că pe internet sunt o grămadă de viruși ce îi poți găsi ascunși în programele care le dowloadezi de pe anumite situri. Majoritatea programelor ce sunt folosite în a afla parola unui utilizator de messenger vine însoțit de mesajul ”Program de spart parole messenger” sau ”parolă pentru ... nu știu ce program” etc. și desigur cu un virus incorporat. Probabil te încântă aceste titluri dar sunt și cele mai predispuse la ați infecta computerul. 

Pentru a te feri de astfel de pericole următorul pas este să te asiguri că ai un antivirus valid instalat pe PC. Dacă nu folosești un antivirus ar fi bine să iți instalezi unul cât mai curând. Pe internet găsești o sumedenie de antiviruși gratuiți ce îți pot menține calculatorul la un stadiu acceptabil de securitate. Însă pentru o protecție crescută îți recomand cumpărarea unei licențe de antiviruși, recomandarea mea ar fi: Kaspersky Internet Security 2011 sau BitDefender 2011.

Nu uita cei mai predispuși la infectarea calculatorului cu diverși viruși și cei ce își pot pierde anumite date sunt chiar cei ce nu folosesc nici un antivirus. Așa că până la următorul articol ce îl voi posta aici, tu va trebui sa ai un antivirus pe computer.

Dacă deții un antivirus care este acela, și ce faci tu pentru a-ți securiza datele și conturile pe internet? 
Răspunsul tău la această întrebare va ajuta și cei ce vor mai citi acest articol.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comentarii:

LaurentiuD1998 spunea...

Eu imi pun parole cu @ # $ % ^ & * care nu le uit asa repede. Bune sfaturi!

Trimiteți un comentariu