luni, 31 octombrie 2011

Tehnologia cloud


Tehnologia cloud oferă utilizatorilor posibilitatea de uploada-re a fișierelor pe servere de pe internet, astfel  accesarea datelor devenind mult mai ușoară și implicit de gestionarea acestor informați.

Tehnologia cloud oferă și o siguranță mărită asupra informațiilor stocate, față de stocarea acestor documente în modul clasic pe cd , dvd-uri, harddiscuri și stick-uri ce se pot defecta în timp, cea ce va duce în final la pierderea informațiilor de pe acestea. Cloud-ul face diferența prin folosirea mai multor servere ce conțin aceleași informați, în cazul în care un server  are probleme, următorul server îi va lua locul, astfel datele tale nu vor fi pierdute.



Având în vedere faptul că aceste date vor ajunge pe internet, sfatul meu este că pe acestea să nu se încarce niciodată date strict personale, deoarece tipul de securitate în potriva atacatorilor cibernetici este mic. Odată furate datele de logare în cont, accesul la informațiile de pe acesta vor putea fi furate. Dacă vrei să afli mai multe despre securitatea conturilor citește mai multe aici.

Închei acesta mică introducere pentru a-ți prezenta un alt serviciu gratuit de sincronizare, pe lângă cel de care ma mai discutat și anume DropBox.

Numele acestuia este SugarSync, cu acest serviciu poți avea la îndemână poze fotografi sau documente, doar cu o conexiune la internet. Tot cea ce vei avea în propriul PC vei putea accesa chiar și de pe ori ce dispozitiv mobil. Acesta, ca și Dropbox, oferă un spațiu de stocare gratuit, însă diferența o face chiar dimensiunea acestui spațiu. SugarSyng oferă pentru început și absolut gratuit 5gb spațiu de stocare în cloud și un soft de sincronizare, ce poate fi folosit atât pe Windows, tablete PC, cât și smarthpone-uri. Acest spațiu se poate extinde cu încă 10 GB, dacă distribui link-ul tău de afiliat și altor persoane. Astfel vei primi câte 500 MB pentru fiecare înregistrare.

Dacă deja ai luat decizia isteață dea-ți crea cont click pe :
Vreau șieu 5gb spațiu de stocare gratuit 
  
Accesul către datele personale se poate face atât prin softul ce îl vei instala în propriul calculator sau dispozitiv mobil, cât și direct prin intermediul browser-ului web, accesând adresa: https://www.sugarsync.com  aici fiind nevoie de datele de logare pentru a putea accesa informațiile din contul respectiv.

Tu ce părere ai despre folosirea acestor servici de stocare a informațiilor pe internet și cum vezi tu evoluția internetului folosind aceste resurse?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu