vineri, 2 septembrie 2011

Cum poți bloca accesul la internet


Azi mi-am propus să-ți aduc un program ce te va ajuta în securizarea accesului la internet . Dacă ai copil și nu ai vrea sa intre pe internet sau ai internet cu trafic limitat și nu ai vrea sa depășești limita, sau ori ce alt motiv. Poți opta pentru blocarea accesului, doar la programele ce fac legături la internet.


Programul pe care ți-l voi prezenta va avea o perioadă de 21 de zile trial după care, în cazul în care crezi că îți va fi folositor, va trebui să cumperi o licență.

Pentru a nu mai lungi acest articol voi trece direct la utilizarea lui, asta dacă nu cumva ai altceva de făcut și nu ai timp să-l urmărești . În orice caz acesta va sta nonstop aici pe blog, astfel sa vină tot timpul în ajutorul tău.

Tutorial 

Atenție acest program nu rulează pe Windows 7 64 biți, îl poți folosi fără probleme pe Windows XP 32 biți. Cât de curând posibil îl voi testa și pe alte versiuni.
1. Pentru început va trebui să download-ezi programul chiar de aici: Internet Lock, după care îl vei instala pe computer. Instalarea se va face în câțiva pași foarte simpli, fiind nevoie și de setarea unei parole de acces;

2. După instalarea softului va fi nevoie de adăugarea programelor de browsing. Pentru a face acest lucru vei apasă butonu *Add...* din dreapta;
3. Acum în noua fereastră vei apăsa pe butonul *Choose...* ;
4. De aici vei alege browserul  care îl vei bloca. După care vei salva apăsând butonul *OK* din acestă fereastra dar, și din cea de-a doua fereastră. La final te va întâmpina o fereastră în care vei confirma blocarea browser-ului și vei apăsa butonul *Yes*. Vei repeta procedura pentru fiecare browser dorit.
5. După această operațiune indiferent cine va deschide browserul va fi întâmpinat de o fereastră ce va apărea în partea dreaptă jos, cerându-se inserarea parolei de acces, cea pe care ai setat-o la instalarea acestui software. Simplu, nu?


II. Wizard

Acum să presupunem că nu ști câte variante de browsere există instalate pe computer, pentru a le securiza pe toate vei folosi wizard-ul (această modalitate fiind și cea mai simplă).  Cum vei face asta? Îți voi spune imediat.

  
II.1. Din meniul principal al softului vei da click pe butonul  *Wizard...* ;
II.2. Din lista care îți va apărea, vei selecta *Password Protect All Web Browsers* și vei da *Next*;
II.3. La acest punct va fi necesară setarea parolei de blocare a browserelor;
II.4. Ultimul pas din acest wizard vei confirma setările prin apăsarea butonului de *Finish*.

! Simplu de făcut, dar această metodă nu blochează doar browserele ci și or ce alt program ce folosește portul 80 folosit de exemplu și la update de Windows. Așa că va fi nevoie de atenția asistată pentru deblocarea accesului la internet, acest lucru îl vei face doar o data la deschiderea fiecărui program ce folosește acest port și nu numai.

III. Schimbarea parolei

Poate cineva a aflat parola sau doar vrei să ți-o îmbunătățești. Acest lucru se poate face în felul următor:

III.1. Din meniul principal al programului vei apăsa pe butonul *Options* ;
III.2. În acesta vei găsi mai multe setări, precum activarea sau dezactivarea programului, resetarea tuturor setărilor anterioare sau schimbarea limbi afișate (din care poți alege și limba romană). Însă pentru schimbarea parolei, nu mă voi opri aici, ci voi merge mai departe cu un singur click pe butonul *More...*;
III.3. În această fereastră vei găsi butonul *Change... * de unde îți vei putea schimba parola. Și de acum în colo vei sta fără grija că cineva folosește internetul fără permisiunea ta.

Cam atât din acest tutorial. Dacă ți-a plăcut tutorialul de azi te rog sa lași un comentariu cu privire la acest software.

Îți mulțumesc că ai ajuns până aici și te mai aștept pe acest blog.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu