marți, 26 aprilie 2011

Sincronizarea automată a fişierelor


Pentru început o să-ţi vorbesc despre ce înseamnă sincronizarea automată a fişierelor.
Un site iţi pune la dispoziţie o facilitate ce încarcă documentele pe un server alocat de acesta, cu el iţi vei putea găsi documentele în ori ce moment ne fiind nevoie decât de o conexiune la internet şi un computer sau ori ce dispozitiv mobil, conectat la internet.

Pe lângă firme cunoscute ca Apple, Microsoft, Google, sunt încă la început de drum în cea ce priveşte sincronizarea documentelor, însă alte site-uri mai puţin cunoscute oferă această posibilitate cu multe avantaje şi spaţiu de stocare gratis, aici fiind vorba de Dropbox.com.

Vorbind despre facilităţile care le aduce acest serviciu, vine cu o stocare de date pentru început, de 2GB putând fi extinsă cu pana la 8GB. Fiind posibilă datorită unui link de afiliat. La fie care înregistrare care se face în urma link-ului tău de affiliat, tu primeşti 250MB spaţiu de stocare, pe langa cei 2GB.

Accesul la datele tale
(fişiere, poze, documente) se face pe baza unui cont creat pe site-ul Dropbox.com dar şi prin share-uirea informaţiilor pe internet (numai cu acordul tău) prin utilizarea unui link (acest lucru este util atunci când vrei ca şi alte persoane să poată descărca acel fişier). Folosind browser-ul de intrernet, te poţi loga cu userul şi parola de la ori ce calculator conectat la internet sau prin instalarea unui program ce face sicronizarea cu serverul, fără a mai fiind nevoie să upload-ezi manual fişierele. Acestea se vor uploada automat pe server, de fie care dată când sunt modificate. Un serviciu de-a dreprtul uimitor şi foloşitor, şi toate acestea fiind absolut gratuite.

Pentru a înţelege mai bine ce îţi poate oferi această aplicaţie, urmăreşte clipul video de mai jos:

Pentru înregistrare poţi accesa link-ul meu de affiliat (asta dacă ţi-a plăcut articolul de azi): http://db.tt/0PsOxhE

Mai jos ai un tutorial despre cum te poţi înregistra şi utiliza acest serviciu gratuit.

Tutorial

1. Înregistrarea se face prin linkul de afiliat (pus de mine mai sus) sau prin accesarea pagini web www.dropbox.com
2. După ce te-ai înregistrat, download-ezi programul dropbox (il poţi găsi şi la pagina de programe din acest blog) şi îl instalezi după următorii paşi:
3. În prima fereastră de dialog vei da click pe ~Instal~, aşteptând câteva momente, până acesta termină instalarea;
4. După care, pentru a intra în contul tău, vei selecta din fereastră, punctul    ~I already have a dropbox account~, apoi clik pe butonul ~Next~
5. Aici vei completa cu datele care ai creat în prealabil contul;
6. Pentru a nu plăti pentru spatiul de stocare, vei lăsa selectată prima obţiune cea de 2GB. În cazul în care vei dori să ai mai mult spaţiu, acest lucru poate fi făcut după configurarea acestui program chiar din contul tău. Plătind aproximativ 20$ pe lună, pentru un spaţiu de stocare de maxim 100gb;
7. Selectezi obţiuinea ~Advaced~ pentru ca mai apoi să putem modifica locaţia folderului Dropbox;
8. Ca folderul Dropbox să nu fie plasat în My documents vei alege obţiunea ~I want to choose where to put my Dropbox~ şi click pe ~Change~ pentru a modifica locaţia folderului;
9. Floderul Dropbox poate fi plasat în ori ce locaţie (de exemplu într-o altă partiţie);
10. Ultimul dar nu cel din urmă pas, este acela în care, vei selecta obţiunea ~Iwant this computer to sync all of the folders in my Dropbox~ acest lucru este facil atunci când pe server ai informaţi şi vrei ca toate datele să se sicronizeze cu cele din calculator (în cazul de faţă să se download-eze fişierele de pe server în calculatorul care instalezi aplicaţia, dacă ai avea pe server informaţi).

Atenţie!
În momentul în care folderul dropbox de pe calculator depăşeşte limita de 2gb, ultimele fişiere de la pragul în care folderul avea 2GB, nu vor mai fi upload-ate pe server, acest lucru va face ca acele fişierele să nu potă fi găsite de pe alt dispozitiv.

Acum ca toate lucrurile sunt lămurite, poţi folosi fără nici o problemă acest serviviu.

Dacă ţi-a plăcut articolu de azi, fi la curent cu cele mai noi articole de pe acest blog. Abonează-te la newsletter din partea stângă de sus a blogului.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu