marți, 21 iunie 2011

Avionul hi-tech al viitorului

Compania de avioane Airbus, a arătat recent la Londra un clip, cu noile tehnologi ce vor fi implementate în noul aparat de zbor, ce va fi lansat undeva prin anul 2050. Se pare că încercă să revoluționeze atât zborul propriu zis, cât și confortul pasagerilor. 

În imaginația designer-ilor avionul va fi înconjurat dintr-o peliculă ce se poate face transparentă pentru a lăsa lumina solară să
pătrundă în interior, în special pentru a regla temperatura din interiorul acestuia, dar și pentru a face experiența de zbor, unică. Informațiile referitoare la zbor, setarea ambientul sau posibilitatea de a lua legătura cu cei ce se află la mi de metri sub pasageri, se va afișa pe ecrane holografice.

Pe lângă acest lucru  mai vine și cu 3 zone separate: hi-tech, simulare și sănătate. Spre exemplu, zona de simulare poate fi folosită pe post de teren virtual de golf, care se poate transforma mai apoi, într-o sală de conferințe. Un lucru foarte interesant, sunt scaunele prevăzute cu un înveliș ce va capta căldura corporală, pentru a o transforma în energie necesară, alimentării anumitor componente din interiorul avionului.

Dacă încă nu ști la ce sa te aștepți, privește clipul oficial al celor de le Airbus, pentru ați face o imagine mai clară a acea ce va fi peste câțiva ani. 



Deși conceptul acestuia pare cam ireal, se pare că aceștia sunt încrezători în forțele poprii. În plus sunt surprins de faptul că cei de la Airbus speră să implementeze pe acest avion tehnologi care încă nu au apărut. Însă clipul ce tocmai l-ai văzut și tu, mă face să cred că cei de la Airbus au luat în serios totală această treabă. 

Tu ce părere ai despre acest tip de avion și ce schimbări crezi că va aduce apariția acestor avioane? Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu