miercuri, 22 iunie 2011

Primul proprietar român a unei mașini electrice

Azi cu ziua inaugurării noi stați de încărcare a mașinilor electrice din Romania, aflăm că și un roman vrea o astfel de mașină. El va primi în cursul zilei curente cheile noi sale mașini, un Mitsubishi i-MiEV, ce se poate alimenta la această stație electrică. 

Stația va cuprinde două puncte de încărcare de nivel 1, cu alimentare monofazată și tensiunea 230 V, iar intensitatea curentului
de 16 A. Accesul la aceste stații se va face pe baza unui card personalizat. Stația va avea un contor inteligent, ce va înregistra cât curent sa consumat, pentru încărcarea mașinii. Plata se poate face fie prin card, factură la sfârșitul lunii sau prin cartela pre-pay, putându-se alege și un abonament la aceste stați de încărcare electrică.

Amplasarea primei stați de încărcare cu energie electrică, se află lângă sediul Transelectrica, chiar în spatele Pieței Unirii din București.

Prețul unei astfel de jucări, dacă o pot numi așa , fiind de 35.000 euro, deși  pare cam scumpă o astfel de mașină, are o autonomie de 130km, chiar daca oficiali ne asigură că aceasta poate parcurge 150km cu bateria incarnată la maxim. Și pe lângă faptul că nu poluează mai ai și  avantajul că revizia este mai ieftină, datorită faptului că un motor clasic necesita mai multe consumabile față de unul electric.



Acum poate te gândești, cum să dai atâția bani pe o mișină, când poți lua o mașină la același preț cu facilități mărite și confort pe deplin. Păi nu prea ai cum, cel puțin în România. Sunt multe lucruri care trebuie luate în discuție, momentan așteptăm să scadă prețurile acestora, ori satul să ne dea subvenţii pentru  aceste tipuri de mașini. Însă celor ce banii nu le sunt o problemă, aceasta este ce cea mai bună alternativă a unei mașini de oraș.

Daca pe viitor te gândești să-ți achiziționezi o astfel de mașină, ce motive te face să o cumperi?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu