duminică, 5 iunie 2011

Editare foto direct în browser

Un program de editat fotografi online gratuit, simplu de spus, însă din punctul meu de vedere, acestea sun cele mai utile chestii de pe internet. De aceia am decis sa ți-l arăt și ție azi în acest articol, plus câteva informații cu privire la folosire și uneltele de care te poți folosi.


În Splashup aspectul se aproprie foarte mult de Adobe Photoshop. Ce pot spune despre acesta  este faptul că anumite unelte, ce se găsesc în Photoshop le poți găsi și aici, astfel poți edita fotografi și imagini aproape la fel de bine cât se poate face și cu programe profesionale de editare foto. Faptul  că se găsește online, îți poate aduce câteva avantaje in plus, față de programele profesionale instalate pe PC. Poți edita fotografi în orice locație fără a fi nevoie de instalare. Ai posibilitatea de a salva fișierele pe contul creat pe splashup.com și astfel poți găsi imaginile oriunde găsești conectare la internet. De asemenea poți folosi imaginile și fotografiile din conturile Picasa, Flickr, Facebook etc. doar prin simpla logare în aceste conturi și posibilitatea salvării imagini direct în PC.

În rândurile de mai jos am pregătit pentru tine un tutorial, află câteva lucruri esențiale din acest editor foto online. Link-ul către pagina oficială il găsești la sfârșitul acestui tutorial.


Tutorial


1. - Intro
Încă de la început avem o mica prezentare a acestui editor foto și câteva explicați sumare ale acestuia. Acum pentru a intra în program va trebui să dai click pe *Jump Right In * din meniul din stânga al pagini. 

2. - Intro
În noua fereastra, se afla programul propriu-zis. În acesta interfață vei putea edita simultan mai multe imagini, cea ce face mai ușoară editarea foto. Încă de la începu poți observa caseta cu instrumente (Tools) din stânga, de unde poți alege anumite instrumente. Exemplul care ți-l pot da este  Lasso cu el poți decupa lucruri din imagini prin simpla înconjurare a acelei zone. O altă ustensilă de asemene folosită des în editări profesionale este Smudge, aceasta întinde culorile din imagine. Efectul rezultat este acela a unei picturi cu degetul. Vizualizarea extinsă pe tot ecranul se poate face din meniul *View* cu un click pe *Enter Full Screen*. În partea dreaptă se afla 3 casete ce te pot ajuta în editarea foto. În caseta Info ai informați cu privire la locul în care te afli cu mouse-ul pe imagine, măsura se realizează în pixeli. În caseta Color se pot alege o culoare ce o vei folosi, transparența culorii o poți seta din dreapta acestei casete. Pe lângă această facilitate mai oferă și adăugarea unei culori prin folosirea codului de culori html. În caseta Layers ai posibilitatea de a adăuga imagini suprapuse alegând ordinea și aspectul fiecăreia. Ca să îți explic mai bine, e ca și cum ai avea o imagine pictată și peste acesta adaugi o folie transparentă cu o imagine imprimată pe aceasta, după care mai vi cu alta folie transparentă și pe acesta desenezi altceva, aici ai posibilitatea de a putea modifica oricând ordinea acestor ”folii” și de asemenea stilul fiecărui layer.

3. Adăugarea unei noi imagini în editor se face din meniul *File* aici ai de ales între două opțiuni *New Image* pentru a adăuga o filă de desen nouă, sau *Open Image* pentru a adăuga din PC, de pe contul tău splashup, sau un cont online precum Picasa sau Facebook

4. Dacă alegi opțiunea *New Image* în fereastra care îți apare va trebui să-i  alegi un nume și să setezi dimensiunea acesteia.

5. Pentru salvarea fișierului final alegi din meniul *File* opțiunea *Save File*. În fereastra *Browse to image* poți alege să salvezi în PC pe unul din conturile online  sau chiar pe contul tău Splashup, salvarea se poate face foarte siplu. Inițial va trebui sa creezi un folder în care von salva imaginea editată. Vei da click pe plus de sub bara unde scrie *Folders/sets* și în fereastra care apare vei scrie numele folder-ului. 

6. Acum vei selecta folder-ul ce l-ai creat, vei numi imaginea în căsuța de mai jos a ferestrei unde scrie *Iamge Name: * acum te vei duce și vei da click pe butonul *Save*

7. În fereastra *Iamge setings* va trebui să setezi tipul imagini de preferat .JPG sau poți alege unul din celelalte două formate .FXO și .PNG. Dacă dorești ca imaginea să aibă calitate maximă în dreptul căsuței *Quality: * se va ridica la 100, în schimb această operație va crește dimensiunea fișierului.

Acestea fiind spuse te las să testezi programul și să-mi spui ce părere ai tu despre editoarele foto online?

Editează și tu cu un singur click aici: http://www.splashup.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu