duminică, 1 mai 2011

Versiunea finală a Browser-ului Chrome 11

Faţă în faţă cu versiunea 10, versiunea 11 nu diferă mult, însă dacă ne uităm mai atent încă de la început putem observa că noului browser îi este oarecum schimbată pictograma.

Această versiune fiind lansată pelângă binecunoscutul Windows şi concomitenti cu alte OS-uri, Chrome OS, Mac şi Linux. Pentru a-ţi oferi acces la aceste servicii pe orice sistem de operare preferi.

Noua versiune, lasă în componenţa sa, managerul de parole, motoarele Flash Player, JavaScript, decodorul GPU pentru conţinut video plus siguranţa sporită pe internet cu tehnologia sandbox.

Pe lângă acestea se numară şi noile funcţii precum: accelerator 3D pentru CSS (în favoarea dezvoltatorilor de pagini web, pentru a adăuga noi efecte 3d, de excepţie) şi recunoaşterea vocală  Aceasta din urmă are la bază HTML5 căreia i s-a
adăugat funcţia text-to-spech, foarte cunoscută pe Adroid. Venind în ajutorul tău, cu posibilitatea de a adăuga text pe un site, fără a mai fi nevoit să tastezi. Însă dacă vorbeşti cu accent sau foarte repede şansele ca softul să recunoască cuvintele scad.

Softul fuincţionează online.Sunetele o dată captate ajung pe serverele de la Google, sunt citite urmând ca mai apoi sunetul să fie transformat în text. Da destul de rapid, putân să faci asemănarea destul de uşor cu google voice android, aplicaţia utilizată pe sharephone-uri.

Pentru a testa noua facilitate descarcă browser-ul (îl găseşti la pagina de programe) după care accesează acest link: http://slides.html5rocks.com/#speech-input . Apoi povesteşte cea ce ţi-a plăcut sau nu, în legătură cu această funcţie de la Google.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu