vineri, 27 ianuarie 2012

Facebook Timeline, concluzii de început

După cum ști și tu Timeline-ul a fost deschis publicului în urmă cu aproximativ 2 luni de zile, ei bine de atunci lumea sa tot întrebat, ce e cu el si cum lucrează. Însă puțini au ajuns să îl și instaleze și motivele sunt numeroase, dar voi împărți aceste motive pe categorii de utilizatori: cei care utilizează Facebook în mod clasic și doresc să testeze noua interfață, și cei ce au deja noua interfață instalată și nu știu să se descurce, iar mai târziu voi face o mica prezentare a acestuia.

Instalarea Timeline-ului
La prima vedere nu pare prea greu. Pur și simplu intri pe linkul:
https://www.facebook.com/about/timeline
dai click pe butonul verde din dreapta jos *Get Tiemline* apoi dai click pe unul din butoanele de confirmare: *Take a Tour* pentrua al test 7 zile sau *Publish Now* pentru al publica, și gata, ai trecut la Timeline. Asta în cazuri fericite, în practică lucrurile nu stau chiar așa.
Odată ce ai ajuns pe pagina Timeline, afli că butonul ce îți activa noua interfață nu se găsește nicăieri (doar la anumite conturi de Facebook), așa că posibilitatea testări noi interfețe, pe propriul tău profil, se spulberă (spun acest lucru deoarece această problemă am întâmpinat-o personal și încă se întâmplă în continuare și altor persoane, iar motivul nu se cunoaște).
 
Totuși nu este nici un motiv de panică. Acest mod de conversie, de altfel puțin important, nu va mai fi luat în considerare, datorită faptului că acesta interfață va fi regăsită pe toate conturile, de la 1 februarie 2012.

Utilizatori Timeline
Alte lucruri, cam ne plăcute ce de altfel a fost recunoscut de mulți utilizatori Timeline, ar fi modul de prezentare a update-urilor, diferit de cel inițial dar și greutatea cu care sau descurcat cu acesta, chiar în utilizarea normală a Facebook-ului.
 
Un lucru de altfel ne plăcut de alți useri, ai Timeline-ului, a fost faptul că informați personale sunt mult mai vizibile (bine acest lucru implică și caracterul persoanei respective).  Adevărul este că noua interfață diferă foarte mult de cea veche, astfel această schimbare este  una dintre cele mai brutale schimbări care, într-un fel sau altul, a marcat majoritatea utilizatorilor de Facebook. 
 
Acum, în ciuda celor spuse și cei de la Facebook trebuiau să vina cu o schimbare.

Dar totuși, ști ce este Timeline (în română: cronologie)?
Timeline aduce câteva modificări majore al aspectului de până acum al Facebook-ului. Pentru a nu te rătăci în el, am să încep cu câteva lucruri care trebuie menționate. 

În primă fază observi că fotografia de profil și-a păstrat poziția în partea stângă sus, sub poza de profil vei observa o bară ce conține informații personale precum: locul de muncă, relația, prieteni tăi, fotografiile tale, unde locuiești, lucruri favorite și abonații tăi.
 
Acum din bara cu informații personale, vei observa o line, aceasta este de fapt Timeline. Ea ordonează în timp update-urile și statusurile prietenilor.  În coloana din dreapta liniei vei avea activități recente ale prietenilor iar în stânga, noutăți despre prieteni, update-urile lor și statusuri. Mai mult, atunci când vei rula mai jos vei observa cum postări din cele mai vechi, apar pentru a fi citite din nou. Dar asta nu e tot, dacă te uiți mai atent în partea dreaptă sus, vei observa o altă coloana ce va afișa perioada de timp de când ți-ai creat cont pe Facebook, până în prezent. Aici ai arhivat toate activitățile tale în ani sau luni de zile, ce îți va simplifica căutarea, atunci când va fi nevoie de anumite informații din trecut-ul tău sau al altei persoane.
 
Sfatul meu: Nu fugi de Timeline, ci obișnuiește-te cu acest aspect cât mai devreme. Îți va fi util să ști cum se utilizează și mai mult atunci când va fi obligatorie. Dacă chiar îți este imposibil să înțelegi această interfață încercă Google+, pe lângă faptul că ai unde socializa, acesta vine cu o mulțime de aplicați utile precum:  docs, calendar, blogger, picasa web albums, reader, gmail (ce iți va oferi o adresa de e-mail) și multe multe altele.
 
Mai jos ai un scurt tutorial făcut de cei de la Facebook.

Deja am cam lungit articolul de azi, nu vreau să te plictisesc, așa că îți mulțumesc că ai citit până aici. Nu mai este mult până se va trece la noua interfață așa că aș vrea să revii și data viitoare, la un nou tutorial, ce voi cuprinde setările de profil, dar și cele mai importate aspecte  de securitate a contului tău de Facebook. Așa că rămâi conectat la acest blog, pentru a afla și alte lucruri utile.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu