duminică, 3 iulie 2011

Noutăți despre Windows 8 - în curând download beta

Cum ți-am promis am revenit cu informați noi despre Windows 8. Azi vreau sa îți aduc la cunoștință câteva din noutățile acestui sistem, iar printre acestea se numără:

- Data lansării oficiale
- Detalii sistem
- Prezentare video
- Când va fi disponibila varianta oficiala beta?
- O varianta neoficiala beta la download
- Despre această versiune

  • Data lansării oficiale
Din câte se știe lansarea sar părea că va fi prin luna aprilie 2012, deși inițial se credea că cei de la Microsoft se grăbesc să-l scoată pe piață cât mai repede posibil.

  • Detalii sistem
Aceștia au putut confecționa astfel Windows-ul încât să poată rula pe ori ce dispozitiv mobil, deși după cum se cunoaște, sistemul de operare folosit pe PC-uri nu poate fi rulat pe dispozitivele mobile, precum telefonul sau tableta. Deoarece dispozitivele mobile folosesc procesoare ARM având arhitectura pe seturi de instrucțiuni ISA (Instruction Set Architecture) ce lucrează cu un set redus de instrucțiuni RISC (Reduced Instruction Set Computer ) aceasta are timp redus de calcul, în consecință poate deveni mai rapid în aceste situați. Windows-ului clasic i s-au făcut câteva modificări și a apărut o nouă versiune numită Windows 8. De aceea acesta va putea fi rulat atât pe Desktop PC, netbook, notebook, cât și pe telefon, smartphone dar și pe tableta. Ca utilizator de Windows 8 trecerea de la Desktop la telefonul mobil sau tabletă va fi foarte ușoară, având același sistem de operare.

Noul browser Internet Explorer 10 pe care acesta îl va avea integrat, vine cu o noua înfățișare mai aerisită, față de browser-ele tradiționale, fiind special pentru atingere, dispunând de efecte active cu tab-uri ce se vor ascunde, astfel încât îți va da senzația de mai mult spațiu, atunci când navighezi pe internet. Pe lângă aceste noutăți se mai numără: geo-locare, tastatură virtuală modificată pentru folosirea acesteia, cu ambele mâini, dar și suportul pentru sms-uri și apeluri telefonice, pentru posesori de dispozitive mobile.


  • Când va fi disponibila varianta oficiala beta?
Ei bine aceasta încă nu sa arătat, dar cum toți dorim o variantă beta a acestui sistem de operare, pot să-ți spun că aceasta ar trebui să apară, pe la mijlocul luni septembrie a acestui an. În curân voi avea pe acest blog link-ul de descărcare aversiunii oficiale.

Dacă nu ști ce repezită versiunea beta voi face o mică paranteză.
Varianta beta reprezintă stadiul la care a ajuns un soft înainte de lansarea oficială
Beta este oferit gratuit de producătorul acelui soft, pentru a fi testat de utilizatori. De asemenea aceasta versiune este neterminată și pot avea probleme de funcţionalitate. Până la apariția versiuni oficiale, acestea se vor elimina pentru a putea scoate produsul final numit RELEASE, mai fiind folosit și termenul GM (Golden Master).

  • O varianta neoficială beta la download
Pentru a afla momentul în care poți downloada versiunea Oficială beta a windows-ului, tot cea ce trebuie să faci este doar să te abonezi gratuit prin e-mail. Cu această ocazie iți voi trimite si link-ul de unde poți descărca versiunea neoficială. (Download Windows 8 Beta - build 7989)

  • Despre această versiune
Cea ce-ți pot oferi azi este vorba doar de o versiune neoficiala a Windows 8, sub numele de milestone 3 – build 7989. Printre noile funcții pe care le va conține poți găsi tastatura virtuală modificată pentru folosirea acesteia ușor pe dispozitivele mobile, aici apare și suportul trimiteri de sms-uri pentru posesorii de dispozitive mobile. Și multe altele care le vei putea testa chiar tu.



Sfatul meu este, ca orice versiune beta ai instala, ar fi de preferabil să o folosești într-un mediu virtual. Mai exact, într-un program ce îți rulează sistem de operare, în propriul tău sistem de operare, fără ați pune în pericol siguranța datelor din calculator. Un program ce poate face acest lucru este VM VirtualBox, pe acesta îl folosesc și eu, și ți-l recomand. Îl poți găsi și la pagina de Download.

Și nu uita pentru a putea downloada versiunea beta neoficială, înscrie-te la Feed Burner, asta pentru ați putea trimite link-ul de unde să-l descarci. În plus atunci când Windows 8 beta va fi disponibil oficial, îți voi trimite link-uri direct prin e-mail, pentru a descărca și al testa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu