marți, 1 februarie 2011

Un nou sistem de operare de la Microsoft?


În articolul de azi voi vorbi despre Windows 8”. Probabil ai auzit de prin ziare, de pe la ştiri zvonul ca Microsoft urmează să lanseze “Windows 8”, însă nu eşti informat îndeajuns, află chiar acum detalii despre acesta.

Această versiune aduce cu ea noi facilitaţi precum: boot up mai rapid, recunoaşterea facială, senzor de prezenţă, sincronizarea fişierelor şi un magazin online precum cel de la Apple, ce le voi detalia, fiecare aspect, în rândurile care vor urma.


Aceste informaţi, care erau strict secrete, au fost publicate pe un site italian Windowsette” în urma cu ceva timp. Mai aflăm că Microsoft vrea sa dezvolte pentru fiecare din următoarele dispozitive desktop, laptop şi tabletă, cate un tip de “Windows 8”.

Vorbind despre configuraţii, aceştia au implementat şi o interfaţă 3D şi probabil din acest fapt, Microsoft a ales ca acest sistem de operare, să lucreze numai pe 64biti ce face un sistem mai rapid.

O altă funcţie pe care probabil o va conţine acest sistem de operare, fiind senzorul de prezentă, funcţionând cu ajutorul webcam-ului. Acesta va fi capabil să recunoască persoana din dreptul calculatorului şi printr-o scanare facială, sistemul să se logheze automat, ne mai fiind nevoie de tastarea parolei. Probabil din motive de siguranţă, nu vor elimina această funcţie definitiv.

Poate cea mai bună facilitate pe care o va avea “Windows 8”, fiind sincronizarea online a fişierelor. Posibil să nu-ţi dai seama momentan, ce poate însemna pentru un utilizator. Cu această funcţie, vei putea să ai toate documentele precum: poze fotografii muzică etc. pe ori ce calculator legat la internet şi nu numai acest lucru, dar şi setările personale. Chiar şi după o reinstalare de Windows, vei avea posibilitatea de a revenii, la setările preferate. Super, nu?

Şi asta nu e tot. În documentul intern se găseşte un loc unde se specifică, cum că Microsoft va avea un magazin precum App Store, cel de la Apple pentru Mac, ceea ce va conţine produse software puse spre cumpărare.

Vorbind despre data lansării a sistemului “Windows 8”, se preconizează că aceasta va fi pana in 2012, însă nu se ştie cu siguranţă. Ce e de ştiut, e că ne putem aştepta la orice de la Microsoft în următorii ani. Această companie nu renunţă în faţa nimănui, din câte am văzut, deşi se confruntă cu competitori din ce în ce mai greu de învins.

Dacă noi informaţii vor fi făcute publice, voi reveni imediat cu acestea pe blog.
Aştept comentariile şi sugestiile voastre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu